Πολιτισμός για κάθε παιδί, σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αμυνταίου
Με την ολοκλήρωση του θερινού κύκλου των δράσεων για τα παιδιά, οι οποίες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2026», ο Δήμος Αμυνταίου παρουσιάζει έναν σύντομο απολογισμό μιας πρωτοβουλίας που εξελίσσεται και διευρύνεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια.
Με βασικό στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στον πολιτισμό, σύγχρονες παιδικές παραγωγές, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις ταχυδακτυλουργίας και Θεάτρου Σκιών, μεταφέρονται στις κοινότητες του Δήμου, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και οικογένειες να απολαμβάνουν ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις στον τόπο όπου ζουν. Οι παραστάσεις είναι προσεκτικά επιλεγμένες και προσαρμοσμένες στη σημερινή εποχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αξίες όπως η αποδοχή, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η συνεργασία και η συμπερίληψη.
Την πρώτη χρονιά, οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αμύνταιο, τον Φιλώτα και τον Αετό. Τη δεύτερη χρονιά, η διαδρομή συνεχίστηκε στον Φιλώτα, την Κέλλη, το Βαρικό και το Ξινό Νερό. Την τρίτη χρονιά, φέτος, οι παραστάσεις ταξίδεψαν στο Λέχοβο, το Σκλήθρο, το Μανιάκι και τη Λεβαία.
Σε έναν Δήμο με πολλές κοινότητες, η ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό προϋποθέτει οι δράσεις να φτάνουν κοντά σε όλους τους κατοίκους. Οι πρακτικές δυσκολίες, η απόσταση από την έδρα του Δήμου ή το μικρότερο πληθυσμιακό μέγεθος μιας κοινότητας δεν πρέπει να στερούν από κανένα παιδί τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια ποιοτική παράσταση στον τόπο όπου μεγαλώνει.
Η μέχρι σήμερα πορεία αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα, αλλά και τη βάση για τη συνέχεια. Στόχος είναι να ξεπερνιούνται σταδιακά οι όποιες δυσκολίες και ο πολιτιστικός αυτός σχεδιασμός να αγκαλιάσει όλες τις κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, διευρύνοντας διαρκώς τον χάρτη των δράσεων και δημιουργώντας ευκαιρίες συμμετοχής για ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες.
Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί αποτυπώνει όμορφες στιγμές από τις φετινές δράσεις στο Λέχοβο, το Σκλήθρο, το Μανιάκι και τη Λεβαία, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα χαμόγελα και τη χαρά της συμμετοχής.
Κάθε παιδί, σε κάθε χωριό του Δήμου Αμυνταίου, αξίζει να ψυχαγωγηθεί και να αισθανθεί ότι ο τόπος του υπολογίζεται ισότιμα.
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου










Ο Δήμαρχος Αμυνταίου στο 3ο Forum Εργασίας Φλώρινας
Πρόσκληση για τα εγκαίνια της 3ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων
Ξινό Νερό: Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστεί ένας ολόκληρος τόπος στο όνομα μιας άναρχης ενεργειακής ανάπτυξης
Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για τους αθλητές του Φιλίππου Αμυνταίου
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης Αμυνταίου 2026
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 2026
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2026
Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων με Ι.Χ. κατά τη διάρκεια του πανηγυριού Αμυνταίου
ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2026
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για τον θάνατο του υπαλλήλου Ιωάννη Αυτζελανίδη
Τριήμερη Εκδρομή των ΚΑΠΗ Αμυνταίου - Αετού
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 2026
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Ο Δήμος Αμυνταίου στους 50 οικονομικότερους δήμους της χώρας σε ύδρευση και αποχέτευση
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
Επισκέψεις κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ για τον μήνα Σεπτέμβρη
152 αδέσποτες γάτες στειρώθηκαν στη δράση δωρεάν στειρώσεων του Δήμου Αμυνταίου
Αποκατάσταση της παραδοσιακής κρήνης «Γκούρα» στο Νυμφαίο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ 2026
Στους αγιασμούς σχολικών μονάδων του Αμυνταίου ο Δήμαρχος Ιωάννης Λιάσης