Αμπελοκαλλιέργιες - Παραγωγή οίνου & τσίπουρου
Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής του κάμπου του Αμυνταίου και των Λιμνών Βεγορίτιδας και Πετρών, καθιστούν το κρασί της, το «Ξινόμαυρο Αμυνταίου» (φωτ. 17), το σημαντικότερο αγροτικό της προϊόν, το οποίο παράγεται στην περιοχή εδώ και αιώνες. Ειδικότερα την τελευταία δεκαετία έχει αναδειχθεί ως μια από τις ποιοτικότερες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες.
Οι περισσότεροι από τους εμφιαλωμένους οίνους της περιοχής, οι οποίοι διαθέτουν την ένδειξη Ο.Π.Α.Π. (Ονομασία Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας) και παράγονται στην ομώνυμη ζώνη, είναι βραβευμένοι και διατίθενται στην παγκόσμια αγορά με πλούσια ποικιλία ετικετών. Παράλληλα με το Ξινόμαυρο, καλλιεργούνται και πολλές ακόμα ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Negro Amaro, Montepulciano, Tannat, Barbera, Μαυροδάφνη, Μαλαγουζιά, Merlot, Syrah, Ασύρτικο, CabernetSauvignon, Λημνιώνας, Chardonnay, Gewurztraminer, Ροδίτης, Μοσχόμαυρο, Riesling και MalvasiaAromatica.
Φωτ.17: Η ποικιλία του ξινόμαυρου σταφυλιού
(πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Xinomavro)
Σημαντική, τέλος, για την περιοχή είναι η παραγωγή τσίπουρου από επαγγελματίες αμπελουργούς, αλλά και από μικρούς παραγωγούς στα παραδοσιακά καζάνια των οικισμών της περιοχής, η οποία συνδυάζεται με διάφορες σχετικές εκδηλώσεις (Γιορτή Τσίπουρου) κυρίως κατά τον μήνα Δεκέμβρη.
Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου
Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μη ηλεκτροδοτούμενων ακίνητων και αδόμητων οικοπέδων
Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης ρύθμισης οφειλών σε Δήμους και Περιφέρειες
Εργασίες αποκατάστασης της Οδού Βαλτονέρων - Αναργύρων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘ. ΤΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΤΕΠΑ ΠΟΣΟΥ 125.137,55€
Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, προς το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αμυνταιωτών, Περιχώρων και Φίλων Θεσσαλονίκης «Ο ΑΜΥΝΤΑΣ».
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2025
Ημιμαραθώνιος και αγώνες 5km και 1km, στο Αμύνταιο
Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Αμύνταιο
Έγκριση της υλοποίησης του προϋπολογισμού Δ΄ Τριμήνου οικονομικού έτους 2024
Κοπή Βασιλόπιτας στο ΚΑΠΗ Αμυνταίου
Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
Ενημέρωση Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Αμυνταίου, για θέματα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος
Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Αμύνταιο
Προσφορά αγάπης προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμυνταίου από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ABEBABLΩM
Υπενθύμιση έκδοσης Άδειας Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου έτους 2025
Υπογραφή συμφωνητικού για το έργο «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Βεγόρας»
Κοπή βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου και 1η τακτική συνεδρίαση
Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ευδοξίας Ζαφειρίδου με εκπροσώπους του Κ.Α.Π.Η. Αμυνταίου